lørdag, oktober 27, 2007

Børnepasning

Fredag aften kom Henriks to niecer (9 år) og nevø (11 år) på besøg. De er alle 3 MEGET glade for hundene, og havde glædet sig meget til besøget - Christine lige så meget, som veninden glædede sig til at få hamster! Der blev leget, kælet, kysset og puttet efter alle kunstens regler. Det er ikke meget, vi ser til dem sådan en aften - hverken børn eller hunde. Aftenens højdepunkt (for ungerne) var nat-tisse-turen, hvor pigerne drog afsted med hver deres hund i snor sammen med onkel. Peter var dejset omkuld under Vild med dans.
Det var nogle meget trætte hunde og børn vi puttede ved 22-tiden.
Hertil morgen vækkede Bellis Peter, der sov på sofaen, ved at kaste sig op til ham og slikke ham i hovedet og trampe lidt rundt på ham - og vupti var pigerne også vågne og inde i stuen. Da Henrik spurgte, om der var nogen, der ville med ud at gå morgentur med hundene, nåede han ikke at fuldføre sætningen, før alle 3 unger havde sagt, at det ville de gerne - og aldrig har jeg set dem få tøj på SÅ hurtigt. Efter en god tur ned til stranden og retur var begge hunde meget trætte, men ro er ikke det, de finder mest af med børnene i huset. Stakkels Bellis skulle direkte til hvalpetræning, så vi kørte ungerne hjem på vejen dertil. Hun fik sig en hurtig lur i bilen og var så frisk og frejdig klar til træning.


Til træning trænede vi
  • "Venter" ved dør
    det er hun efterhånden RET skarp til, når hun først liiiige husker, hvad det er "venter" betyder - eller var det fordi, hun skulle sidde på en rist?
  • Kontaktøvelse
    Hund og fører skulle holde kontakten, mens instruktør og føl gik zigzag mellem os og sang, klappede og lavede store armbevægelser. Ingen problemer.
  • Lineføring/kontakt
    2 af hundene - deriblandt Bellis - gik zigzig mellem de andre hunde. Også her gjaldt det for hund og fører at holde kontakten, såvel de gående som de stående.
    Det var lidt svære for Bellis, men hun holdt nu alligevel kontakten flot det meste af tiden.
  • Søg
    Er ikke Bellis' favoritøvelse Hun finder fint, men tager den kun med tilbage hver 5 gang ca.
  • Spor
    Endnu engang lagde vi færtspor. Det gik HELT FORRYGENDE!! Bellis stak næsen i jorden og løb derud af. Valgte en forkert sti undervejs, men stoppede hurtigt, fandt tilbage til sporet og videre. Helt fantastisk! Måske skal vi overveje om hun skal være schweisshund ;o)
  • Frikvarter
    Hundene deles i store og små. Egentlig hører Bellis til de små, men hun synes det er sjovere at lege med de store og hun er ALT for fræk til de små. Så hun blev flyttet til det store hold - hvor hun tumlede med retrieverne og satte Berneren på plads.
  • Indkald med "fristelser"
    Alle hunde og fører blev samlet på midten i en klump. 1 hund blev taget ud og skulle lave indkald forbi klumpen.
    Bellis der jo har haft lidt problemer med indkald er blevet rigtig god og dette indkald var intet problem. Hun spankulerede tværs gennem "klumpen", som kun Bellis kan det, og løb så over til mig. Super hund!!!
  • Lidt hurtigt sit og dæk
  • Tak for i dag.
Bellis får ofte ros på pladsen for at være en dygtig hund. Instruktørføllet spurgte mig i dag om racen var meget lærenem eller om det var mig, der var meget dygtig? Hmmm... Jeg ville jo gerne sige, at det var det sidste, men indrømmede, at kooikeren er en fantastisk lærenem og arbejdsvillig hund. Sød som hun er - føllet - mente hun nu, at hun kunne se, at jeg vidste, hvad jeg gjorde, så det også måtte have en indflydelse. Hvis I synes jeg er vokset lidt, næste gang i ser mig - ved I nu hvorfor ;o)

Hjemme ventede en udhvilet Milo, de tog sig en rigtig god legetur i haven, inden Bellis gik omkuld på sofaen, hvor nu ligger og sover tungt.

Ingen kommentarer: