søndag, juni 08, 2008

Klappehund på Roskilde Dyrskue

I dag har Bellis været med mig på Roskilde Dyrskue. Jeg har i dag og igår stået i DKK's stand og "solgt" Kamelklubben. De sidste år har DKK haft hundeopvisning af forskellig art, men det ville dyrskuet ikke stille plads tilrådighed for i år, så vi måtte nøjes med en lille stand.
Her stod vi to fra kamelklubben og en "Barn-og-hund" instruktør, samt en 4 hunde af forskellig race. Hundene skulle dels være trækplaster og dels klappehunde til diverse børn, der skulle lære lidt om, hvordan man skal behandle en hund. Bellis var super god at have med. Hun er jo suveræn som trækplaster, men viste sig faktisk også at være rigtig god som Barn-og-hund hund. Hun er jo meget glad for børn, så jeg var noget spændt på, om hun ville overfalde dem med kys og pjat, men hun var meget rolig og kunne ligesom mærke på børnene, hvor meget og hvor lidt hun skulle være på.
En lille dreng var meget bange for hunde. Han gik store buer uden om dem og nægtede at klappe nogen, fortalte hans mor. Tina, Barn-og-hund instruktøreren er kanon til sådanne børn. Hun snakkede med ham om alt muligt, alt i mens hun kælede med Bellis, pludselig mens de sad der og snakkede, rakte han armen ud og kælede for Bellis. Jeg er ikke sikker på, at han selv opfattede, hvad han gjorde. Jeg tror, det var automatik, mens han snakkede. Det var en helt fantastisk oplevelse. Bellis sad musse stille og lod han ae hende, så slikkede hun ham blidt, hvilket han syntes var sjovt.
Tina mente bestemt, at jeg var nødt til at blive Barn-og-hund instruktør med Bellis, fordi hun var så god, men nu klapper vi lige hesten.
Vi var kort ude at gå en tur på pladsen. Her mødte Bellis både får og geder, kaniner og høns. Fårene og gederne syntes hun var lidt store og farlige, men gedekiddene var sjove, dem ville hun gerne lege med. Kaninerne og hønsene var MEGET spændende. Henne ved slagteren charmerede hun ham til at få lidt lækkert oksekød - hun er altså en lille finke.
Det var en lang og varm dag og Bellis var MEGET træt, da vi satte næsen mod Ishøj igen. Hun havde helt klart nydt den megen opmærksomhed, men nu var der udsolgt hos den lille prima donna. Hjemme ventede en glad Milo, der havde kedet sig hele dagen uden sin elskede lillesøster at lege med. Bellis legede lidt med ham, trods sin træthed, inden hun faldt i en dyb koma på sofaen.