tirsdag, april 08, 2008

Unghundetræning i DKK

ENDELIG - kun 4 mdr. efter at hvalpetræningen sluttede, startede et unghundehold. Det er en masse af de gode gamle hunde, Gigs, Maggie, Tilde m.fl. vi er kommet på hold med plus selvfølgelig en masse andre. Instruktøren er min "fan" Lene, der gik føl hos os på hvalpeholdet, men som nu er blevet færdiguddannet instruktør.
Hundene virkede som om de syntes det var fantastisk at komme til træning igen. De var fuldstændig balstyrigske! Så Lene og jeg mente at det måtte være klogt med et tidligt frikvarter, så de lige kunne få løbet det værste krudt af sig og så forhåbentlig bedre kunne koncentrere sig bagefter.
De blev delt op i store og små. Bellis skulle lege med en shelti, en cavalier og en MEGET dominant han Basenji. Men de sagde hende ikke meget, hun ville hellere ned til Maggie, Tilde og Gigs...
Vi repeterede de ting vi havde trænet på hvalpeholdet og trænede lidt gå pænt og plads.
En hyggelig aften med gensyn af gamle venner.

mandag, april 07, 2008

Havedag

I dag havde mor fri og da vi havde sendt far godt afsted, faldt vi alle 3 i søvn igen i soveværelset. Kl. 9 vågnede vi og så måtte vi jo op. Vi gik en god tur i det gode vejr og så var det hjem og spise morgenmad. Da vi var i Køge forleden købte vi rensdyrkød i stedet for okse/kalv og kanin, som de ellers har fået. DET kunne de godt nok IKKE lide! Føj, jeg kunne ligefrem se hvordan de led, når de smagte på det. Milo skyndte sig at få det ned, da han indså, at det ikke gav andet. Bellis var en rigtig lille finke at se på. Hun tog en lille bitte bid ud af skålen og ud på gulvet og så så hun meget lidende på mig og prøvede så igen. Hun lignede sådan en rigtig lille krukket teenager, der "fik kvalme" af at spise maden. Nå, men ned kom da det meste - men ikke uden indvendinger i form af lidende øjne.
Vejret var så dejligt, så efter at mor havde ordnet lidt småting indendørs, gik vi alle ud i haven og lavede lidt. Hundene legede mest med hinanden og Bellis drillede så også mor lidt i hendes havearbejde. Vi var vel ude en 4 timer.
Så fik vi besøg af et par, der gerne vil have en kooiker. Vi er "besøgsfamilie" for kooikerklubben. En familie man kan komme ud til og se kooikeren i dens vante miljø og snakke lidt om racen. Det var meget hyggeligt og hundene viste sig fra deres bedste side. De legede og kælede med gæsterne, men Bellis var glad, da vi besluttede os for at gå ind i stuen, for hun var nemlig blevet lidt træt af alt den friske luft. Hun gik i koma i armene hos far og nåede at få lidt søvn, inden hele familien kørte til agility med Milo. Her mødte Bellis igen Lucia og de to var ovre i pladsens kravlegård og lege og bagefter puttede de tæt sammen med far under hans jakke.
Endnu en dag hvor vi fik skovlen under dampbarnet ;0)

søndag, april 06, 2008

På stranden med Perle, Snuggi, Lucia og Idefix

Efter at have fået sovet lidt efter træningen. Gik Bellis og jeg over på engen og ventede. Jeg havde lavet en aftale med en pige Iben fra Milos agilityhold om at gå en tur på stranden. Hun har 3 cavalier, den yngste Lucia på 5 mdr. Jeg valgte at lade Milo blive hjemme. Han er jo ikke den bedste til hvalpe, så for Lucias skyld. Samtidig har Bellis godt af at være lidt ude på egen hånd - især blandt andre hunde. Iben havde taget Trine og hendes cavalier Idefix med. Dem kender jeg også fra agility. De 5 hunde hyggede sig herligt. Vi var dårligt nået ind på engen, førend Snuggi, Lucia og Idefix røg en tur i åen. De troede - lige som Bellis en gang gjorde - at andemaden var græs. På stranden bade de alle sammen - ja undtagen Perle. Perle er en vaske ægte prinsesse. Hun grisser sig ikke til eller leger vildt. Hun trisser lige så stille og pænt i hælene på Iben og sætter sig pænt og kigger på de andre, når de leger. Bellis og Lucia legede rigtig godt sammen, de var bare så kære at se på. På hjemvejen gik vi langs indsøerne. Her "lokkede" Idefix Lucia og Bellis "på skovtur" i krattet. De rendte lige i hælene på ham og havde det fantastisk.
Vel hjemme inviterede vi dem alle med ind til en kop te. Milo sagde et enkelt sgu til Lucia, men ellers koncentrerede han sig mest om Idefix. Milo er og har altid været helt pjattet med Idefix - der naturligvis er kastreret. Men Idefix var træt og ville helst putte hos sin mor. Det var en rigtig hyggelig eftermiddag og DET fik endelig skovlen under Bellis dampbarn ;o)

Træning i Kooikerklubben

I dag var Bellis og jeg så nede og træne i Kooikerklubben. Hun er en af de ældste der, men det passede hende vist meget godt, for en gang skyld at "have overtaget".
Hun var dog meget ukoncentreret. Om det var de mange andre hunde eller det nye sted eller hva, ved jeg ikke. Men hun kunne kun halvdelen af hvad hun normalt kan og kontakt var en meget svær ting.
Jeg tror frikvarteret var det, der faldt bedst i Bellis' smag - hun så i hvert fald ud til at hygge sig. Efter træningen stod jeg lige og snakkede med Bente og Loui's mor. Bellis og Loui havde et godt øje til hinanden, så jeg foreslog at de fik lov at lege uden snor, mens vi alligevel snakkede. Det gik også fint, indtil der kom en rottweilerlign. ting. Så skulle de to små bæster (Loui er 5½mdr.) rigtig puste sig op og gø af den store hund. Bellis er jo lidt af en kylling med stort K, så hun gør kun på afstand, men Loui var godt nok modig og vågede sig næsten helt derhen. Hvorfor vi ikke kaldte dem til os? Tjo... det prøvede vi også, men de havde fået midlertidig høreskader, så... SUK...