søndag, november 01, 2009

Mere agilitystævne

Så var vi afsted igen. Denne gang "kun" i Vallensbæk og indendørs - skønt!

Vi var meldt til 3 løb. Jeg var lidt spændt på, hvad Bellis ville sige til at være indendørs i en hal og løbe på gulvtæppe - men jeg kunne have sparet mine bekymringer, for hun var da ligeglad, agility er agility og altid mægtig sjovt ;o)

Først gjalt det spring. Her syntes Bellis liiiige, at hun skulle lave en lille "æresrunde" midt i det hele, så hun løb lidt rundt og hilste på dommeren og dommerbordet, for så at vende tilbage og fortsætte. Ingen fejl eller disk heldigvis. Som altid havde vi lidt problemer med "posen", men hun endte da med at tage den.
Det blev til en 7. plads af 15!

Så gjalt det Agility åben klasse - et mesterskab med alle mod alle - altså på tværs af klasserne. Her regnede vi ikke rigtig med at kunne gøre os gældende, men tog løbet med som en erfaring.
Jeg havde til det sidste stævne set, at mange havde noget legetøj siddende i ag-linen. Linen bliver flyttet fra startstedet til slutstedet, mens man løber og hvis legetøjet sidder i linen bliver det flyttet med og er dermed klar til beløning af hunden, når man slutter. Smart syntes jeg - men nej! Jeg havde bundet et kaninskind fast i linen til beløning, men Bellis fik øje på skindet, da linen blev flyttet under løbet og løb ud for at lege med det eller i hvert fald se, hvor det blev af. Desværre stod der et spring i vejen, som hun tog på vejen ud og dermed var vi disket! Trist! Men så lærte jeg det. Legetøjet må gemmes andet steds end i linen!

Sidste løb var almindelig agility - altså i vores egen klasse (klasse 1). Igen var der en pose, der skulle forceres - denne gang allerede som 2. element. Men den klarede hun i første hug. I det hele taget løb hun RET godt. Der gik lige lidt kludder i slalommen, så det blev en ommer. Så nåede vi til balancen, som har gulvtæppe på (af uvisse årsager!) DET var noget underligt noget, men over kom hun. Da vippen så også viste sig at være gulvtæppe beklædt, blev det alligevel den unge dame liiiiidt for meget og vippen måtte prøves et par gange, inden vi kunne kalde den forceret (uden felt!)
En 9. plads af 18 - slet ikke så ringe.

Alt i alt havde vi en fantastisk dag. Bellis beviste igen, at hun er en super hund, der ikke lader sig gå på af småting som haller, underlig argustik og gulvtæpper - så længe de forbliver på gulvet. Nu har vi så prøvet elementer med tæppe på, så det er knap så underligt næste gang.
Vi havde nogle rigtig gode løb synes jeg og vi hyggede os godt.
Vores mål var at gennemføre løbene uden disk og det blev opnået (den åbne klasse tæller ikke rigtig med)!

Det bedste er dog stadig at se Bellis' begejstring for agility - hun hygger sig SÅ meget ;o)