tirsdag, juli 31, 2012

Noch Einmal...

Ja, så tog Bellis lige en mavetur igen, suk!!!
Onsdag i sidste uge fik hun lidt dårlig mave. Ikke noget voldsomt, men lige det mere tyndt, at vi rynkede brynene lidt. Hun er stadig møg sulten pga. idæten, så vi tænkte, at hun nok havde fundet et eller andet at spise på sin vej, der havde givet lidt rod i maven. Natten til fredag kastede hun op i et væk. Ca. hver ½-hele time, hun var rigtig skidt, men til alt held ingen mavekramper at se.
Jeg ringede til søde dyrlæge Helle, som straks satte hende på dåsefoder (skånekost), kogt kuldslået vand og kvalme- og smertestillende. Vi aftalte at hvis hun kastede op igen eller blev værre måtte vi køre ind til dyrehospitalet.
Fredagen forløb stille. Bellis sov naturligvis meget. Hun var ikke nem at få mad og drikke i, så jeg måtte blande hendes dåsefoder op med vand til en slags vælling, så gled det ned. Lørdag virkede hun friskere, vi var i kontakt med søde dyrlæge Helle dagligt via mail (fantastisk service hun yder på sin fri weekend) og vi krydsede fingre for at det "bare var det" og at TLC - Tender Loving Care - havde kureret hende.
Søndag morgen var den dog gal igen. Denne gang var det mavekramper og kvalme. Jeg skyndte mig at give hende lidt smertestillende. Hun bryder sig helt klart ikke om det, synes det smager grimt, så det er lidt en kamp at få det i hende (langt ind på tungen og så holde hendes mund lukket) Da jeg slap hende kom der hvidt skum ud af munden på hende. Om det var opkast eller ej ved vi ikke, men hun var helt klart skidt, ondt i maven og meget forkvalmet.
Vi besluttede at vente med at køre til det var ovre. Det tog 1½ time før end hun blev helt slap i kroppen og faldt i en dyb søvn. Vi lod hende sove et par timer, inden vi kørte. Dyrlægen havde læst vores efterhånden noget lange journal og stak os hurtigt noget antibiotika. Vi snakkede lidt om, hvad pokker det kunne være. Han var enig med mig i, at det med allergidiæten tilsyneladende ikke rigtig havde noget effekt, så næste step ville nok være en mave-/tarm biopsi. Han valgte at lade os gå uden regning for denne gang - vi måtte hellere spare pengene til næste besøg (biopsien).
Mandag morgen var hun igen forkvalmet og havde meget svært ved at falde til ro. Op af dagen blev hun dog rimelig frisk.
I dag har hun været sig selv - bare i en lidt træt udgave. Hun har genvundet appetitten, men har stadig ikke drukket noget. Hun har lagt op til leg med Milo og leg med bold. Hun har været med ude at gå en lidt længere tur og virker bare til at være tilbage.

Vores ferie der ellers så ud til at hænge i en tynd tråd er nu tilbage i spil. Vi er blevet udstyret med antibiotika, kvalme- og smertestillende, samt masser af dåsemad af Helle og så er der kun tilbage at krydse fingre. Når vi kommer hjem, må vi så se om den står på biopsi - den tid, den sorg...