onsdag, marts 23, 2011

Fart på! En dag i hvalpenes liv :-)

Puha, der er godt nok fart på nu!
Hvalpene starter dagen senest kl. 6, hvor de højlydt fortæller, at nu er de altså vågne og vil gerne ud af kravlegården! Når vi kommer ned til dem, står de alle klar og modtager os med den største gensynsglæde man kan forestille sig - det er bare SÅ hyggeligt.
Efter nus og kæl lukkes de ud i stuen. Her farer de rundt i ca. 1 time og laver alverdens ulykker. Det er utroligt hvor meget urin, sådan nogle små nogen kan indeholde og ikke mindst udlede på stuegulvet!

De har også lært sig at gå på trapper, så nu kan de komme op i køkkenet! Det skal de så ikke!, sådan umiddelbart, så vi udtænker alverdens afspærringer ved trappen, hvorefter hvalpene, på MEGET kort tid, udtænker lige så mange måde, at bryde afspærringerne på! Kloge små rødder!
De er også begyndt at hjælpe lidt med vasketøjet... eller de er i hvert fald med i fyrrummet, når maskinen skal fyldes og tømmes, det synes de er helt fantastisk, så nu er de helt fortrolige med lyde fra vaskemaskinen og tørretumbleren ;-)

Efter ca. 1 times tonsen omkring får de noget mad og herefter plejer der ikke at gå så længe igen, inden de går omkuld.
Om eftermiddagen kommer de ud i haven en 20-30 min. Her bliver der igen tonset godt igennem og også her har vi vores små uoverensstemmelser! Der er et lille bassin i haven og det har vi selvfølgelig hegnet ind, så de små ikke ryger i vandet, men de kæmper godt nok en brag kamp for at komme til vandet og en enkel eller to har da også været lidt for nær vandet! I dag fik jeg endelig spærret af, så de ikke kom derhen, men så fandt Klokkeblomst på at kravle ind under en lille terrasse og et par andre fulgte med. Suk, så måtte jeg sætte en afspærring op, hvilket ikke er just nemt samtidig med, at 6 hvalpe der prøver at komme forbi. I morgen finder de sikkert på nye narrestreger :)
Efter endt havetur får de igen noget mad og så er der stille - bomstille - en god rum tid!
Aftenen står på hygge, leg og "pleje" inden sidste måltid bliver serveret og der bliver sagt godnat.
Jeg har fået ferie nu og har det frem til hvalpene skal rejse. Henrik får ferie på fredag. Vi glæder os rigtig meget til at være sammen med hvalpene hele dagen og give dem en masse oplevelser og udfordringer.











Godmorgen, vi er klar til en ny dag - Morgenmaden indtages (bemærk Anemones anderledes stilling, sådan spiste hun længe










Jeg vil ind til vandet siger Tulipan - Viol charmer










Hvor pokker var det vi kom ind under terrassen? - Æv mor har spærret siger Basserne (Løvetand og Viol)










Lupin banker Løvetand - Z Z Z...

søndag, marts 20, 2011

Havetur

Weekenden har budt på en del besøg - især af børn. Det har hvalpene taget i stiv arm - pote og set ud til at nyde, at blive nusset og leget med. De har skyndt sig, at tage en skraber i mellem besøgene og så været klar igen. Her til morgen sov de dog lidt længere (til kl. 6) end normalt (kl. 5), så måske fik vi alligevel skovlen under dem i går.
Eftermiddagen i dag var "besøgsfri" og vejret var super, så vi valgte at tage hvalpene med uden for og se den store grønne verden. Vi bar dem ud i "teltet" (stofbur) for at kunne iagttage hvem der først kom ud, om nogen tøvede eller hvordan. De studerede kort græsset og kastede sig så over mors patter! Men Bellis synes bestemt ikke de skulle spise nu, så hun prøvede i hærdigt, at ryste dem af og få dem ud og lege. Da de først fandt ud af hvad hele showet gik ud på, hyggede de sig rigtig meget. Bellis blev helt kåd af at have dem med ude og spurtede rundt, hoppede op og ned og var bare SÅ glad. Hvalpene løb rundt, sloges, bed i pinde og blade og et par enkelte var så dygtige at besørge udenfor - de blev naturligvis rost til skyerne ;o) Alle hvalpe bevægede sig fint rundt alene på hele plænen, men synes nu alligevel det var rigtig hyggeligt, når de mødte Henriks eller mine ben.
Det var ellers meningen at Milo skulle blive inde i huset, mens hvalpene var ude, men han blev så ked af endnu engang at være "holdt uden for", at vi forbarmede os over ham og lukkede ham på terrassen. Herfra fulgte han så MEGET interesseret (og let pivende til Tulipans store fortvivlelse) med i hvalpenes leg og lignede allermest en der rigtig gerne ville deltage.
Hele seancen gav os endnu et rigtig godt billede af hvalpenes temperament - og der var ikke nogen større overraskelser.















Hvalpene myldre ud - og finder patterne
 










Viol (Bassepigen) er dygtiiiiiiiig - Lupin overvejer situationen











Anemone og Tulipan ved vintergækkerne - Klokkeblomst i den store verden











Tulipan og Anemone hygger lidt i teltet - Klokkeblomst og Løvetand (Bassedrengen) har fundet Henriks ben











Lille Lupin tæver Løvetand (Bassedrengen) - Tulipan og Anemone har fundet en lille pind