lørdag, juni 23, 2012

Ny kanin

Vi har overtaget en sød lille dværgvædderkanin fra en mor og hendes datter der dels ikke havde tid til den mere og dels syntes den svinede for meget. Nuser hedder han, men det går altså ikke her, så nu hedder han Svend Emil.
Bellis synes han er SÅÅÅÅ sød og vil rigtig gerne lege med ham og kysse på ham. Det får hun naturligvis ikke lov til - man ved aldrig, men i dag fik hun lige lov til at møde ham kort gennem indhegningen. Desværre var vi ikke hurtige nok til at få fotograferet dem, da de stod og kyssede ;o)



mandag, juni 18, 2012

Mistanke om IBD eller foderallergi

Efter sidste anfald talte jeg med søde dyrlæge Helle. Vi gennemgik prøverne igen, Helle kunne heller ikke lige se, hvad det kunne være, nævnte lidt om IBD - inflammatory Bowl Disease, kronisk tarmbetændelse eller måske noget foderallergi. Men Bellis var glad og frisk igen, så vi blev enige om, at se tiden an til antibiotikakuren var færdig.
De seneste dage har Bellis dog sovet rigtig meget igen. Når vi har været til træning løb hun et eller to gennemløb i normal (gazelle)tempo og derefter blev tempoet langsommere og nærmest lunteagtigt, som om hun bliver træt. Det kunne jo skyldes antibiotikaen. Den er hun færdig med nu, men vi syntes stadig, at hun er lidt mere træt end ellers.
Herhjemme ligger hun mest bare og kigger eller sover. Hun er lidt en bitch over for Milo. Af og til må han ikke komme ind i det rum, hun er i uden at få et jak-jak med på vejen og hun råder helst over begge sofaer. Det ligner hende altså ikke. Andre gange er hun sød og god ved ham, slikker ham m.m.
Hun gider ikke at gå tur (det har hun aldrig gidet), men når hun først kommer ud er det ok og så er hun glad og frisk og som altid.
De sidste par nætter er hun pludselig begyndt at skrabe i dynen - akkurat som hun gjorde inden fødselen, og i ugerne efter (hun havde mange efterveer og manglede lidt kalk). Hun virker nærmest i trance, mens hun gør det, bagefter lægger hun sig ned og sover videre. Hun gik sidst i løbetid d. 18.marts, så det kan vel næsten ikke være falsk drægtighed og hun "føder" vel heller ikke flere nætter i træk? Reder hun virkelig bare seng - midt om natten? Meget meget mystisk...
Hun spiser fint, hun synes helt klart at hun får ALT for lidt, men vi ville jo gerne have at hun lige tabte sig lidt, siden hun har haft hvalpe, har vi haft svært ved at styre hendes vægt. Hun får Hills R/D, men vi synes kke det hjælper.
Vi synes også hun har fældet vanvittig meget over en MEGET lang periode, vi kan nærmest ikke huske hvornår det startede - og skæller gør hun også - på trods af at hun et skvis lakseolie i maden.Nå, men jeg har selvfølgelig kontaktet søde dyrlæge Helle igen - dejligt med en dyrlæge, man kan smide en mail til. Hun har svaret i dag, at hun nu virkelig mistænker Bellis for at have IBD (kronisk tarmbetændelse) eller foderintollerance og at hun synes vi skal prøve, at sætte Bellis på diætfoder Hills Z/D low for at se om det gør en forskel - 6-8 uger med kun - KUN - diætfoderet, suk! Nå, men det er jo bare noget vi skal, sådan er det jo.
Jeg ved snart ikke, hvad jeg håber resultatet af det bliver...