mandag, marts 24, 2008

Heppekor i Næstved










I går tog vi en tur til Næstved, hvor der var national udstilling. Bellis to brødre Mirko og Tjalfe, hendes ynglingssøster Bianca, halvsøster Alpha og mange andre kendte ansigter stillede op. Vi havde valgt, at det fine resultat fra Odense ikke skulle spoleres og at andre skulle have en fair chance i ringen, så vi stillede ikke op med Bellis. Men vi skulle da derned og heppe - og jeg skulle nyde at være en del af fællesskabet uden konstant at skulle have dårlig samvittighed og kigge nervøst på uret hele tiden, sådan som jeg gør på DKK udstillingerne, når jeg arbejder.
Allerede udenfor hallen blev vi stoppet af en familie, der var interesseret i kooikere. Vi fik en god snak om racen og senere fandt de kooikerne i hallen og snakkede videre, klappede, nussede og beundrede.
I ringen dystede Mirko, Tjalfe og Bianca om at blive bedste hvalp. Alle 3 fik SL (særdeles lovende - det bedste man kan opnå i deres klasse) Tjalfe blev bedste hvalp og måtte en tur i Store Ring om eftermiddagen, men det blev kun til den sædvanlige hurtige tur ind og ud igen.
Halvsøster Alpha blev bedst i modsatte køn (2. bedste kooiker) og Garlic blev bedst i racen.

Stort tillykke til dem alle med de flotte præmieringer.
Ynglings Anna debuterede i juniorhandling (Børn i alderen 10-17 dyster om, hvem der er bedst til at fremvise hunde) Hun gjorde det rigtig rigtig flot, havde god kontakt til Bella og fremviste hende flot, men kom desværre ikke blandt de 4 der blev placeret. Men vi synes det var flot bare at være med og er sikre på, at hun nok skal nå til tops, når hun får lidt mere erfaring.
Bellis var lykkelig over at se sine søskende igen, sin hunde mor Bella, træningsveninden Bailey, ikke mindst opdrættermor og -far Vibeke og Torben og ynglings Anna.
Milo er ikke pjattet med at være med til sådan noget hurlumhej, men nød at charme Biancas mor Jennifer for guffer og i øvrigt at blive klappet og kælet af de forskellige.
Det var nogle MEGET trætte hunde vi havde med hjem. Efter at de havde fået deres mad, så vi stort set ikke mere til dem. Ved midnat blev de hevet ud på en godnattur og inden Henrik og jeg nåede i seng, sov de sødt igen.
Henrik er en del snottet i øjeblikket, så det var ikke nemt at få nattero i nat. Til alt held havde vi ikke pakket gæstesengen væk efter Farmors besøg, så jeg flyttede derned, da det blev for meget i nat. Milo var allerede udvandret og sov på sofaen. Bellis sov så dybt, at hun intet hørte, så hun blev liggende. På et tidspunkt i morges kom begge hunde ned til mig og puttede (man må nemlig gerne komme i gæstesengen) Jeg var overbevist om, at Henrik havde været ude med dem. Men da vi alle vågnede op til dåd op ad formiddagen, viste det sig, at det havde han ikke. Hundene havde tilsyneladende været så kvæstede, at de ikke havde orket at skulle ud. Eller også er det ikke pga "presset" at de vækker os om morgenen, men for at komme til at putte med os (normalt går vi på sofaen, hvis ikke vi skal ud af døren).
I løbet af eftermiddagen var Duracelbatterierne ladet op igen, så vi måtte ud og så en laaang tur. Undervejs blev vi mødt af en snestorm, så det var skønt at komme hjem til far, der ventede med tørre håndklæder, ild i pejsen, te på kanden og lidt mad.