lørdag, oktober 06, 2007

Hvalpetræning i DKK - kreds 1

Dagen begyndte tidligt - alt for tidligt hvis man spørger hundene. Allerede kl. 9 skulle vi være i Lyngby til Milos agility. Bellis hyggede sig med at studere alle agilityelementerne, pladsen og skurevognene. Hun hilse hjerteligt på alle menneskene og hundene og hun var stadig meget glad for stakkels Snuggi, der ikke aner, hvordan hun skal takle det lille myr.

Da vi skulle igang med træningen, sagde Bellis, praktisk nok, godnat på det medbragte tæppe på bænken med en plaid viklet om sig, så hun ikke frøs i den kolde morgen.

Så var det tid til at skifte destination og begge hunde blev proppet i bilen igen og kørt til Ølstykke, hvor det nu var Milos tur til at ligge på tæppet - dog uden plaiden, nu var varmen jo kommet - og Bellis' tur til at træne - hvalpetræning med forskellige racer. På holdet er 4 golden, en schæfer, en gårdhund, en berner og en cavalier.

Vi startede med hilse øvelser - først på instruktøren og derefter hvalpene imellem. Bellis hilste gladeligt på både Anette og alle de andre hvalpe. Så var det tid til kontaktøvelser, dem er Bellis rigtig god til og noget vi øver tit. Så var det frikvarter. Bellis, gårdhunden og cavalieren gik ud på marken og legede. Gårdhunden var lidt sky, men Bellis prøvede i hærdigt at få hende til at lege. Så kom schæferen ud til os. Den havde ellers skulle lege med goldenerne, men de var søskene og legede kun med hinanden, så det var jo lidt kedeligt. Bellis og Sally, schæferen legede tilgengæld rigtig godt sammen - de er nogenlunde lige frække.

Tilbage på pladsen trænede vi "hund i ro" og rørte dem på hele kroppen. Så var det tid til dæk øvelser - dem er Bellis haj til, så vi er begyndt at hæve hånden fra gulvet/jorden og sætte kommando på. Kontakt under gang/gå plads - her "hænger" Bellis lidt tilbage. Hun går rigtig fint, hun har bare snuden ud for mit ben og lille forbenene. Sidste øvelse var indkald og det er som tidligere nævnt IKKE Bellis' force. Hun mente da, at Anette der holdt hende, mens jeg løb, var både sød og sjov, så hvorfor gå væk fra hende, nu havde de det jo lige så hyggeligt... Og Bellis?? Hvem er det nu lige at det er??? SUK!!!... Vi må satse på at det kommer ... engang.

Vi sluttede af med endnu et frikvarter, men de andre hvalpe på Bellis "hold" var trætte, så dem var der ikke meget spræl i. Vi prøvede med en af golderne, det gik også fint, indtil de røg lidt i totterne på hinanden... Hun er en lille fræk en, den gode Bellis.

Hjemme faldt vi alle 3 om på sofaen og puttede et par timer...

fredag, oktober 05, 2007

De underlige hunde...

Turen i dag gik ned på engen ved Hundige havn. Her mødte vi først en masse gæs og ænder, der hyggede sig i stor vandpyt. Jeg er ikke engang sikker på at Bellis så dem, sådan rigtig - hun var i hvert fald temmelig upåvirket af dem. Så kom vi frem til køerne. De lå og slappede af og så vældig fredelige ud, så de var heller ikke farlige eller specielt interessante. Da den ene rejste sig og kom hen mod os, blev hun dog alligevel lidt lille... Men nysgerrigheden vandt og hun gik tættere på... Det fik dog koen til at vende om og gå... På hjemvejen mødte vi så fårene. De stod inde under et træ og Bellis havde ikke opdaget dem, hvis jeg ikke havde gået hen mod dem. Hun undrede sig meget over de lyde de kunne sige og mente vist at det var nogen underlige og ganske uinteressante hunde, så vi måtte videre...

torsdag, oktober 04, 2007

Et sving forbi SFO'en

På vores eftermiddagstur gik vi forbi Ådalens SFO. Her var rigtig mange af børnene ude at lege og en del af dem spillede hockey og basket ball. Vi tog et par ture rundt om boldbanen og kom tættere og tættere på. Bellis synes børnene var RIGTIG spændende og ville meget gerne "spille" med. Milo var mest interesseret i en fodbold, som ingen alligevel brugte, men det gik nok ikke...

Rigtig mange af børnene var ovre og klappe hundene, to piger kastede sig især over dem. Den ene var dog lidt bange for hunde, fordi - fortalte hun - der engang var en hund, der var hoppet op af hende. Den anden pige mente, hun bare var en pivskid - selv ææææælskede hun hunde. Mens pigerne klappede og legede med hundene - den ene pige mere end den anden - snakkede vi om hunde og hvordan man skal gebærde sig over for dem, samt hvordan man kan se, om de er "farlige". Det endte med at begge piger kyssede og krammede begge hunde farvel og Bellis fik lov at slikke dem i hovedet - meget grænseoverskridende for den knap så hundeglade - men nu meget stolte pige.

onsdag, oktober 03, 2007

Trylleskoven igen...

Vi trængte alle til en tur ud i det gode vejr, så vi kørte en tur i Trylleskoven.

Bellis er enten på vej i trods alderen, eller også er hun bare en anelse mere fremme i skoene (det er der nu overhovedet INGEN tvivl om, at hun er!!!). I hvert fald er hun langtfra så velcroagtig som Milo! Hendes handleradius allerede MEGET større end Velcro-Milos. Vi gemte os derfor alle 3 undervejs på turen, så hun pludselig stod "helt alene i den store skov". Det hjalp lidt, men... ak, her skal vist arbejdes lidt.

Vi forsøgte at få et fælles billede af de to hunde, men det var ikke nogen nem opgave, da Bellis ikke helt har lært "venter" kommandoen endnu og så snart man prøver at få hendes opmærksomhed, kommer hun hen - sjovt nok, for indkald er ellers ikke hendes force.

Hundene legede vilde fangelege rundt i skoven
og på den åbne plads og da vi kom ned på
stranden, mødte vi en 8 mdr. bordertæve.
Hun faldt godt ind og de legede herligt alle sammen.

Det var to glade og MEGET trætte
hunde vi tog med hjem.

mandag, oktober 01, 2007

Dyrlægen!

I dag var Bellissima til dyrlæge for første gang.. altså sådan rigtigt :-)

Hun klarede det super flot! Hun pev kun en liiiile bitte smule da hun fik en indsprøjtning, faktisk var det hun syntes mindst om at få renset ører. Men det forklarer naturligvis hvorfor hun af og til hører så skidt ;-)

Storebror Milo var også med for at yde moralsk støtte, men han var nu ikke til meget hjælp, for han er møg-ræd for dyrelæger :-/.. han var et rystende nervevrag da han skulle ha renset ører, men det gik dog.. han overlevede! :-)

Nu er de hjemme igen... og er lige så frække som før ;-)