fredag, februar 25, 2011

Video - Hvalpe 2 uger

Lige et nyt klip.. jo det er lidt som de andre, men meget sødt ikk? :-)
De vokser jo stødt som det ses!

Skal nok prøve at fange en lidt mere aktiv episode snart.. såsom "gå forsøg".. det er altså ret sjovt ;-)

torsdag, februar 24, 2011

6 par øjne kigger på os ;o)

I dag er hvalpene 2 uger gamle og deres navne blevet besluttet og papirerne sendt til DKK. Blomsterbørnene kommer til at hedde HenRikkes:

Anemone
, Klokkeblomst & Viol
Løvetand, Lupin & Tulipan


Så må vi se, hvem der ender med at hedde hvad og hvilket kaldenavn de får.

Hvalpenes tager godt på og trives fint. Mælkebaren er ikke længere åben hele tiden, så når Bellis åbner den kommer de "farende" og kæmper om de gode patter. Der bliver skubbet og maset, uden hensyn til de andre og SÅ bliver der suttet. Det er rigtig sjovt at se.
I går fik alle hvalpene øjne, så nu ser de lidt mere levende og "friske" ud. Vi er meget overraskede over, at de nærmest åbnede dem samtidig. Deres snuder er også ved at blive sort.
De øver stadig flittigt i at stå og gå, det bliver nu mest til tumlen omkring, men af og til lykkes et skridt eller to. Og så er de begyndt at sutte og smage på alt hvad de møder; hinanden, Bellis og - nå ja - dem selv ;)
Jo de er nogle værre tidsrøvere er de, man falder konstant i staver over kassen.
Der er kommet lidt mere ro over Bellis. Vi er begyndt at give hende daglig kalktilskud på opfordring fra dyrlæge Birgitte Schjøth og det ser ud til at have den ønskede effekt - deriblandt en bedre nattesøvn til os ;o)









4'eren_________________________________________ Lillepigen (3)











5'eren pjatter lidt ________________Bassedrengen (1) "kysser" Lillepigen (3)

tirsdag, februar 22, 2011

De første skridt

Her til aften har hvalpene taget deres første skridt. Vi har godt lagt mærke til, at de flittigt har øvet i at komme op på enten for eller bagbenene. I eftermiddag lykkedes det Bassedrengen (1'eren) at komme op på alle 4, men han tiltede hurtigt.
Til vores store overraskelse var det Lillepigen (3'eren), der først mestrede kunsten at tage et par skridt (alt imens hun "pruttede") og da de andre så hende, skulle alle prøve. Så vandrede - og tumlede - hvalpene rundt i kassen.
Ellers har dagen budt på klipning af 108 bitte små negle. De var begyndt at hænge lidt fast i tæppet, måske var det det, der gjorde det sidste til at de kunne gå.
Vi tror også, at vi har set Bassedrengen (1'eren) linde lidt på det ene øje - jo jo der sker noget i kassen.









Lille pigen tager de første skridt










Bassepigen (2'eren) øver, mens 6'eren øver mellem mors ben

mandag, februar 21, 2011

Hvalpene laver numre!

Puha, sikke en forskrækkelse vi fik os her i weekenden.
I fredags gik vi over til kun at veje hvalpene en gang om dagen, frem for to gange, som vi gjorde den første uge. Da vi vejede dem lørdag aften, havde en af hvalpene tabt sig! Åh nej, hva nu... Om natten var Bellis helt fra den. Hun vandrede rastløs rundt, peb og gravede - og her troede vi lige efterveerne var ovre... Det var ikke meget søvn jeg fik den nat. I løbet af søndagen faldt hun lidt til ro. Da vi vejede hvalpene igen, havde den der havde tabt sig taget på igen, men nu havde en ny tabt sig! Og var de nu ikke blevet lidt mere stille - sløve??? Hva pokker skete der??? Et lille nødråb til "jordemoder" Tina, som drejede vejen forbi senere på aftenen. Hun synes hvalpe så dejlige ud. Hun masserede også Bellis patter, en var lidt hård. Vi blev enige om, at se tiden an til i dag. Endnu en nat med en rastløs Bellis, pyyyyh. Her til morgen havde ingen tabt sig, men en stod i stampe. De virkede lidt kvikkere. Da jeg kom hjem i eftermiddag havde alle taget på, sikke en lettelse. Der var igen den samme liv og leben i kassen (hvis man kan sige det om 6 små orme, der egentlig ikke bevæger sig det store), Bellis virkede gladere og jeg var helt sikkert MEGET gladere og MEGET lettet. Her til aften har de næsten indhentet det forsømte, i hvert fald er de alle tilbage på kurven igen.
Tina og jeg er blevet enige om, at hvalpene har taget sig en lille off-dag, men det pjat må de gerne lade være med en anden gang.