søndag, juni 28, 2009

Agilitystjernens debut!

Vi har i dag været til vores første agilitystævne, Midsommercup i Roskilde. Jeg har hørt meget om det, det skulle være et hyggeligt og sjovt stævne - "der man begynder" - så det gjorde vi!
Der var 4 discipliner og jeg havde jo kækt nok meldt til hele dynen! Vi skulle dæleme prøve det hele, nu vi var afsted! Min søde træner i Lyngby Margit har her i foråret skubbet Bellis og jeg lidt i retning af konkurrence. Hun lovede i den forbindelse, at hun gerne vil hjælpe ved banegennemgangen, hvis hun alligevel var på pladsen og ikke selv var i gang. Hun, og min anden træner fra Lyngby Annalise, var med i dag og var sød til at komme forbi ved gennemgangene og give et lille tip eller to, samt ris og ros bagefter. TAK Margit!

Da Bellis er i løbetid blev vi placeret i et lille hjørne af pladsen, sammen med andre løbske tæver. I bedste nazistil fik vi et rødt bånd, som hun skulle bære, for at vise at hun er løbsk. I hvert løb blev hun sat sidst. Ideen heri havde jeg noget svært ved at se. Vist "generer" hun ikke de andre i hendes klasse, men så går det vel bare ud over klassen efter??? Nå, dem om det...

Første disciplin SPRING.
Bellis var på og klarede sig rigtig godt. Posen er ikke hendes farvorite, så den skulle vi lige have en gang mere. Til gengæld tog hun flot hjulet, som de havde været så "tarvelige", at sætte for lige efter posen. I slutningen af banene "glemte" mor Margits ord om, at følge hende helt ind i tunnelen, INDEN jeg drejede, så den måtte vi også have to gange. I alt 2 vægringer = 10 pointfejl og en ok tid. FLOT DEBUT - når vi selv skal sige det! Ros fra Margit og Annalise.
Resultat: 3. plads (af 6, 3 disk'ede)

Anden disciplin AGILITY
Igen en glad og tændt hund! Igen måtte vi prøve posen to gange - og søreme også vippen! To værringer tænkte jeg - nu vil vi ikke have flere KONCENTRATION Frk. Olsen!
Ind i slalommen, godt så det ud (fra min vinkel!) så var det tunnelen - Margits ord i mit hovede, "Helt ind inden du skifter!" YES, hun gjorde det! FLØØØØØØØØJT!!! Hvorfor nu det??? Måske er det fra den anden bane - vi løber videre. Banen færdig, syntes selv det var gået godt!
Desværre var det mig der blev fløjtet for. Vi var disket :o( Men hvorfor? Det kunne ingen svare på. Banen var rigtig nok, rigtige hul i tunnelen, rigtig indgang i slalommen, hvad så? Margit spurgte dommeren. Bellis havde misset den sidste port i slalommen! PIS!!! og (og her kommer dommerens ord) "Hun vendte jo ryggen til kræet, så hun opdagede det ikke" Ja, hvor mange gange har jeg ikke fået det afvide til træning??? Altså at jeg skal vente på hende og ALDRIG vende ryggen til hende, suk! Nå, så prøvede vi da også at blive disket. Men ellers ros fra trænerne.
Resultat: Diskvalificeret

Så fulgte en laaang pause - TEMMELIG mange timer. Bellis var død træt, men alt for nysgerrig til at lægge sig til at sove. Milo der var med som hepper, lagde sig pænt til at sove flere gange, det har han ellers ALDRIG kunne, men det går bedre og bedre med det! Det var varmt som ind i pokker... Bellis gik død - MEGET død!

Trejde disciplin - POINTLØB
(På 50 sek. gælder det om at samle så mange point som muligt. Hver forhindring giver et givent antal point og må kun tages to gange. Elementer der gav 3 og 4 point gav ikke point, hvis de blev taget efter hinanden)
De andre deltagere gik meget op i at finde en bane. Flere havde sågar trænere eller forældre med rundt til banegennemgang. Jeg prøvede at se, hvad jeg kunne finde på, men gik nu mere om i en god bane, end pointene.
At Bellis var træt, så jeg tydeligt under gennemløbet. Hun var en del langsommere end normalt og missede flere elementer, Aet røg i første omgang, vippen gik hun uden om, et par spring, slalommen gik galt undervejs. Til sidst skulle vi bare igennem, tænkte jeg og det kom vi så også.

Stakkels lille pige - ALT for træt. Mon ikke vi skulle skippe "tunnelkuller", den sidste disciplin, og køre hjem? Arh, det var jo lige nu, så den kunne vi jo nok nuppe. Bellis elsker tunneler, så bare en rolig tur rundt...

Fjerde disciplin - TUNNELKULLER
(en bane med to spring og nok en 6-7 tunneler! Starter ved et spring, derefter et hvirvar af tunneler i en pærevælling og så tilsidst ud ved et spring - total rundforvirret!)
Bellis orkede kun lige at springe og tage den første tunnel, så gik hun vægrede hun sig ved næste tunnel, og næste og ... så stod hun stille på banen og så meget opgivende ud. Jeg valgte derfor at lade hende tage det sidste spring og stoppe. Hun var færdig som gårdsanger!
Resultat: Diskvalification

Vi kørte hjem med to trætte hunde - og et par brugte forældre!
Hjemme gik Bellis DIREKTE i seng!!! Hun kom dog alligevel ned i stuen lidt senere og puttede på sofaen med sin mor ;o)

Vi har haft en rigtig dejlig dag og rigtig fået blod på tanden til flere "rigtige" konkurrencer, så vogt jer derude - en agilitystjerne er debuteret ;o)

Og for at det så ikke skal være løgn, så har vi lige hørt fra Margit, at vi rent faktisk, trods alle vores missere og Bellis' nedsatte tempo, havde løbet os til en flot 3. plads (af ???) i pointløbet! Så nu venter der en fin broncemedalje og en præmiepose, når vi næste gang kommer til træning. Jeg tror dog, vi vælger at springe træningen over i morgen, så Bellis kan komme til hægterne igen og ikke bliver træt af agility.

Også et stort tillykke til Bente & Garlic, Margit & Cassie, Annalise & Cookie, Maria, Mushu & Gimmick, Lone & Lucy, Scott & Simba, Margit & Uno, Susanne, Debbie & Freja og dem, som jeg har glemt, for deres flotte placeringer i dag.