lørdag, april 02, 2011

Besøg af farmand Cody

 I eftermiddag kom farmand Cody på besøg og hilste på sine hvalpe. Hvis vi ikke vidste bedre ville vi sige, at han havde helt styr på, at det var hans. Han var simpel hen så super super god ved dem. Legede med dem lige så forsigtigt, passede på dem og nussede dem også lidt. Kun et enkelt lille vov blev det til - sikkert helt fortjent. Hvalpene virkede også som om de kendte ham og elskede ham ubetinget. De rendte efter ham og indyndede sig - især den store Bassedreng (Løvetand), som vi har lagt mærke til har en forkærlighed for voksne hanhunde. Han prøver altid at komme i kontakt med Milo, når han kommer forbi, men endnu er det ikke blevet rigtig til noget. Men far Cody kunne han lege og hygge med. Han brugte dog meget tid på at indynde sig - han var næsten mere på ryggen end på benene. I knap en time hyggede de sig alle 7 i haven, helt fantastisk at overvære. Vi er rigtig glade for vores valg af hanhund - med de to skønne hunde som forældre kan det da kun blive nogle fantastiske hvalpe.

Tusinde tak til hele familien Duijm for gener og dejligt besøg 
I kan godt være meget stolte af jeres skønne Cody - han er HELT fænomenal.

Husk at billederne kan blive større, hvis man klikker på dem...


Dav er du vores far? Bassedreng (Løvetand) & Kenzo (Lupin) hilser på - Skal vi lege?


Øj, det vil jeg også kunne, når jeg bliver stor tænker Jacques (Tulipan) - Bassedrengen (Løvetand) indynder sig for fuld skrue


Iiih, det er sjovt at lege med en voksen han synes Bassedreng (Løvetand) mens Cocio (Anemone), Bella (Viol) & Klokkeblomst ser på - Mere indyndelse fra Bassedrengen, mens Bella (Viol) ser stille til.
ll

Kenzo (Lupin) er lige ved at fange far Cody med hjælp fra Bassedrengen og Cocio (Anemone) - Fangeeeet!!!
 

Far Cody med alle 6 hvalpe, endelig samlet tænker han... sikke en sæk lopper - Far Cody og Bella (Viol) i en stille stund


Bassedrengen (Løvetand) indynder sig - Klokkeblomst er noget mere direkte og pågående


Far Cody er en ombejlet herre, det er svært at holde styr på 6 hvalpe, men han klarer det bare SÅ flot

fredag, april 01, 2011

Chipning

I dag er hvalpene blevet chippet. Det var bestemt ikke noget de brød sig om! De skreg som om de var lige ved at dø! Tulipan (6) tissede sågar - lige ned i mit ærme. I morges tissede Anemone (4) i min træsko - det er et vådt liv at være opdrætter ;)
Vi troede ellers, at det ville være Klokkeblomst (3), der ville skrige højest. Hun kan godt nok give lyd fra sig, hvis hun bliver mulet af de andre. Men nej, det blev Tulipan (3) med Anemone (4) lige i hælene der tog prisen.
Heller ikke Bellis brød sig om chipningsseancen. Vi havde ladet hende blive nede i stuen, mens chipningen stod på i køkkenet. Hun stressede dog så meget, at jeg valgte, at lade hende komme op og hilse på id-mærkeren og hans kone, men det var ikke noget hit, for hun nærmest knurrede af dem, så Henrik måtte tage hende og Milo med i haven og spille bold. Stakkels lille løvemor.
I går fik hvalpene hver en "tandbørste", som de havde fået af nogle af vores mange dejlige besøgende. Det var rigtig sødt, at de dem ligge der med hver deres lille skat.
Alle hvalpene er solgt og nu fordelt til de nye familier. Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes os, at finde 6 rigtig gode familier til vores små guldklumper. Næsten alle hvalpene har fået nye navne fra deres familier, så vi øver flittigt med hvalpene og de begynder at kende deres eget navn, men "Hvapi, hvapi, hvapiiii" er nu stadig det mest effektive.

Hvalpene skal hedde:
Løvetand - endnu ikke afgjort, muligvis Balu eller Rico
Viol - Bella
Klokkeblomst - beholder sit smukke navn
Anemone - Cocio
Lupin - Kenzo
Tulipan - Jacques

Hvalpene er faldet i søvn efter en tår mælk, men Bellis står der stadig - 2 trætte hvapier med tykke maver
Milo sikkerhedskontrollerer lige kuglekassen inden hvalpene entrerer - Hvalpene har indtaget kuglekassen
Løvetand/Bassedrengen er gået under bordet - Kenzo (Lupin) fryser vist om poterne, han har i hvert fald stukket alle 4 ned i mine sutsko
Klokkeblomst - Bassedrengen gumler tandbørste


To trætte piger, Cocio & Bella (Anemone & Viol) har fundet en blød seng - Kenzo (Lupin) putter endnu en gang med mor

torsdag, marts 31, 2011

Halsbånd - bvaaaard!

Mandag havde vi besøg af Garlic, en stor lækker og meget hvalpevenlig kooikerhan. Han bliver storebror til Klokkeblomst og de to har allerede fundet melodien. Vi startede med at tage Garlic med ud i haven sammen med Bellis og hvalpene, men Bellis er en rigtig løvemor overfor sine hvalpe, så Garlic havde INGEN eksistensberettigelse på matriklen, så hun blev taget ind igen og hvalpene måtte "klare sig selv".

Hvalpene var meget interesseret i at snakke med Garlic, men Garlic har en dårlig vane med at gø, når han mener der bør ske noget. Det mente han tilsyneladende, at der burde mens vi var haven. Hvalpene blev meget forskrækkede og fór ind i stuen. De kom dog hurtigt ud igen, for så at spurte ind igen næste gang Garlic gøede. Vi tog Garlic med ind i stuen i stedet. Her var han stille og hvalpene vimsede rundt om ham. Han tog det rigtig flot, forsøgte at gå lidt væk fra de små, men de fulgte bare efter ham. Vi lukkede alle ind undtagen Klokkeblomst, så de kunne lære hinanden lidt at kende. Klokkeblomst var fuldstændig forgabt i Garlic og fulgte ham over alt. Begejstringen var ikke helt gensidig, men Garlic tøede lidt op i løbet af aftenen. Man skulle tro Klokkeblomst vidste at besøget var til hende, for hun holdt sig lige vågen 2 timer mere end de andre, men SÅ væltede hun også. Desværre glemte vi, at tage billeder af besøget, undskyld!

Tirsdag gav vi alle hvalpene halsbånd på. Det var bestemt ikke noget de brød sig om, de kløede sig og kløede sig. Anemone teede sig som om hun var ved at dø, men alle overlevede. Sidst på eftermiddagen kom de en af gangen ud på vejen og gik lidt i snor. Nogen snuste mere end de gik, andre styrtede derud af. Enkelte var så heldige at "møde" en bil eller knallert - det var der ingen ben i.
Hvalpene er nu i haven hver morgen for at morgentisse/-prutte og flere gange i løbet af dagen. De er blevet gode til at holde sig helt til de kommer ud, men der sker naturligvis stadig mange uheld indendøre. I haven hygger de sig meget med agilityredskaberne, bolde og stigen og de spurter omkring. Der er godt nok kommet fart på dem.
Hertil morgen regnede det lidt, men det generede dem overhovedet ikke. Haveturen blev afkortet lidt og afsluttet med en frottering - hvilket overraskende nok passede dem rigtig godt. Planen var ellers at vi skulle have været en tur på stranden i dag, men vi synes ikke det var sjovt i regnvejr, så det er udsat til i morgen. Som "plaster på såret" har de i stedet fået deres halsbånd på igen - hvilket de stadig ikke bryder sig om!

Havetid er bare det sjoveste - der er også tid til et lille kys fra mor


De er ved at blive rigtig skrappe til vippen - og alt den friske luft trætter så dejligt


Halsbånd! Æv de er ækle at have på - Bassedrengen (1) og Anemone (4) har "stjålet" mors griseøre


Klokkeblomst (3) og Anemone (4) udvælger nyt legetøj - Anemone (4) forsvarer "sit" legetøj
Løvetands første gåtur med halsbånd


Anemones første gåturBellis nyder virkelig at lege med sine hvalpe


Tre kommenden agilitystjerner?

søndag, marts 27, 2011

Test dag

Lørdag eftermiddag lavede vi en lille test på hver af hvalpene. De har indtil da kun været i forhaven, nu tog vi dem en af gangen med i baghaven, hvor vi havde opstillet en opslået paraply, en flagrende plastikpose, en stor sort murerspand og udlagt et par et par sorte plastik sække på jorden. Ideen var så at se, hvordan hvalpene reagerede dels på at komme ud et nyt sted, dels være alene uden mor og søskende og dels på de forskellige ting.
Alle hvalpe tog "øvelser" i rigtig fin stil. Alle havde højt løftede, logrende haler og gik straks i gang med at undersøge omgivelser og tingene. Vi var super imponerede - og RET stolte - over vores fantastiske hvalpe. Lupin, der er yderst menneskeglad, fik pludselig øje på naboen gennem hække, der var ved at stampe jord til terrasse. Det kunne han alligevel ikke stå for, så han løb over til hende og charmede sig ind. Heldigvis er vores have hegnet godt ind.
I det hele taget har vi været rigtig meget i haven med hvalpene. De nyder at komme ud og spæner rundt. De kan virkelig løbe stærkt nu. Bellis nyder også at have dem med i haven, hun bliver helt fjollet og leger rigtig meget med dem. Vi nyder også at have dem i haven, der behøver vi ikke fare rundt efter dem med køkkenrulle og de er noget nemmere at holde styr på.
Lørdag formiddag var Bellis' opdrættere Vibeke & Torben her for at hilse på deres første "børnebørn". De havde gode gaver med til hvalpene - en vippe og en balancebom. Dem har hvalpene rigtig hygget sig med, så de skal nok ende som fine agilitystjerner.
Lørdag morgen ved 4 tiden mente hvalpene, at det var tid til feste. De meddelte højlydt, at jeg godt kunne komme ned og lukke dem ud. Et kort øjeblik overvejede jeg at "adlyde" dem, men mente så alligevel, at det hurtigt kunne gå hen og blive en dårlig vane, så jeg blev liggende og håbede på, at de snart faldt i søvn igen. Viol (Bassepigen, nr. 1) og Lupin (nr.5) var dog af en helt anden mening og når jeg ikke ville lukke dem ud, ja så måtte de jo klare den sag selv! Som sagt så gjort - hvordan det er lykkedes dem at komme ud, aner vi ikke, men ud er de kommet.


Tulipan (6) ser nærmere på paraplyen - Lupin (5) sidder under paraplyen


Anemone (4) kommer lidt skævt op på vippen - Klokkeblomst (3) og Bellis leger i haven


Basserne (1 & 2) leger med aben - Løvetand (Bassedrengen 1) morgen putter hos mor


Lupin (5), kongen af tæpperne - Bassedrengen (Løvetand, 1) kongen af æsken


Klokkeblomst (3) under testenViol (Bassepigen, 2) under testen