søndag, marts 27, 2011

Test dag

Lørdag eftermiddag lavede vi en lille test på hver af hvalpene. De har indtil da kun været i forhaven, nu tog vi dem en af gangen med i baghaven, hvor vi havde opstillet en opslået paraply, en flagrende plastikpose, en stor sort murerspand og udlagt et par et par sorte plastik sække på jorden. Ideen var så at se, hvordan hvalpene reagerede dels på at komme ud et nyt sted, dels være alene uden mor og søskende og dels på de forskellige ting.
Alle hvalpe tog "øvelser" i rigtig fin stil. Alle havde højt løftede, logrende haler og gik straks i gang med at undersøge omgivelser og tingene. Vi var super imponerede - og RET stolte - over vores fantastiske hvalpe. Lupin, der er yderst menneskeglad, fik pludselig øje på naboen gennem hække, der var ved at stampe jord til terrasse. Det kunne han alligevel ikke stå for, så han løb over til hende og charmede sig ind. Heldigvis er vores have hegnet godt ind.
I det hele taget har vi været rigtig meget i haven med hvalpene. De nyder at komme ud og spæner rundt. De kan virkelig løbe stærkt nu. Bellis nyder også at have dem med i haven, hun bliver helt fjollet og leger rigtig meget med dem. Vi nyder også at have dem i haven, der behøver vi ikke fare rundt efter dem med køkkenrulle og de er noget nemmere at holde styr på.
Lørdag formiddag var Bellis' opdrættere Vibeke & Torben her for at hilse på deres første "børnebørn". De havde gode gaver med til hvalpene - en vippe og en balancebom. Dem har hvalpene rigtig hygget sig med, så de skal nok ende som fine agilitystjerner.
Lørdag morgen ved 4 tiden mente hvalpene, at det var tid til feste. De meddelte højlydt, at jeg godt kunne komme ned og lukke dem ud. Et kort øjeblik overvejede jeg at "adlyde" dem, men mente så alligevel, at det hurtigt kunne gå hen og blive en dårlig vane, så jeg blev liggende og håbede på, at de snart faldt i søvn igen. Viol (Bassepigen, nr. 1) og Lupin (nr.5) var dog af en helt anden mening og når jeg ikke ville lukke dem ud, ja så måtte de jo klare den sag selv! Som sagt så gjort - hvordan det er lykkedes dem at komme ud, aner vi ikke, men ud er de kommet.










Tulipan (6) ser nærmere på paraplyen - Lupin (5) sidder under paraplyen










Anemone (4) kommer lidt skævt op på vippen - Klokkeblomst (3) og Bellis leger i haven










Basserne (1 & 2) leger med aben - Løvetand (Bassedrengen 1) morgen putter hos mor










Lupin (5), kongen af tæpperne - Bassedrengen (Løvetand, 1) kongen af æsken


Klokkeblomst (3) under testen



Viol (Bassepigen, 2) under testen

Ingen kommentarer: