søndag, oktober 21, 2007

Hvalpetræning

Det var dejligt vejr til træningen i dag. Vi startede med lidt miljøtræning - gang på riste, ingen sag for Bellis. Det var det heller ikke for Milo i hendes alder, men det blev det senere, så det bliver spændende at se, om det går samme vej for hende.
Så tog vi turen ned af en trappe til en rungende skakt. Vældig spændende - for der var masser af interessante ting dernede, så heller ikke det kunne skræmme vores lille superhelt.

Så var vi nået til plænen, hvor vi skulle være og lavede en kort søge øvelse med en træklods. Bellis synes træklodsen er vildt kedelig, uanset hvor "spændenden" jeg så end gør den. Så det var ikke meget, hun gad søge i forhold til derhjemme, hvor vi bruger legetøj.

Så lagde vi spor (færdspor). Bellis startede meget godt, men blev så forstyrret af en hund der gøede, vendte kort tilbage til sporet (let hjulpet) og endte faktisk midt i beløningen, men opdagede den ikke, for nu hun havde pludselig opdaget nabohunden og var mere interesseret i, hvad den lavede på sit spor end i hendes eget. Hun er dæleme noget distræt!

Så var der frikvarter... Bellis var egentlig på hold med retriverne, men fik pludselig øje på cavalierne og berneren, der var gået rundt om hjørnet for at lege og skiftede så hold. Hun løb så lidt frem og tilbage mellem holdene og fik tilsidst trukket de andre med, så de to hold blev til et. Bølle!

Kontakt under gang gik rigtig godt. Jeg skal huske, at have min skulder mere frem, så Bellis ikke "hænger", men kontakten er rigtig god og hun elsker den øvelse.

Sit og dæk øvelser - nu med "vent" eller "bliv". Altså at vi kan gå væk fra hunden, mens den bliver i sin sit eller dæk. DET er Bellis IKKE god til, men det var også første gang, så det må vi bare øve flittigt.

Stå øvelse og "gramsen på" af instruktøren, som var det en udstilling. Stå går fint, men Bellis syntes at Anette skulle have en ordentlig smasker under "gramsningen". Måske kan hun charme dommeren til et cert ;o)

Et par af hundene var blevet lidt trætte - selvfølgelig ikke Bellis - så vi tog en omgang "hente-bringe". Nok en af Bellis ynglingsøvelser - i hvert fald "hente", "bringe" arbejder vi på og det går efterhånden bedre. Næste step er "slip", pt. er hendes bid godt og fast!

Så blev der sagt tak for i dag.

Jeg tror, Bellis er glad for, at vi ikke træner lige rundt om hjørnet, men har en ½ time - 3 kvarters kørsel hjem, for hjemme ventede en frisk og legesyg Milo...

Ingen kommentarer: